Tribo/Friktion pulverapplicering

Effektiva
Flexibla
Kompetenta
Konsultativa

Tribo/Friktion pulverapplicering

ADAL är en av få aktörer i som fortfarande jobbar aktivt med friktionsteknologi (Tribo) för pulverapplicering. ADAL har ett urval av både manuella handpistoler och automatlackeringspistoler. ADAL friktionspistoler har en extrem hög kapacitet och verkningsgrad. Gamla ”sanningar” om friktion gäller helt enkelt inte.

Varför friktion/Tribo?
Friktionsteknologin har funnits med sen långt tillbaka i tiden, många i pulverlackeringsbranschen känner främst igen de gamla automatlackeringspistolerna med ”fingrar” som munstycken som var tidsödande att rengöra, dyra i drift och reservdelar samt låg verkningsgrad. ADAL friktionspistoler ger låg pulveråtgång tack vare sin extrem höga verkningsgrad. Ett lägre uttag av pulver kan göras då pulvret hamnar där man vill ha det.

Många fördelar med ADAL friktion (Tribo)
1. Snygga släta ytor, mycket mindre ”apelsinskal yta” sk. Elstatsyta. Högre finish!
2. Lättare för operatören att hantera, mycket förlåtande.
3. Inslag i hörn m.m. går mycket enklare.
4. Jämnare skikt framförallt med svåra objekt.
5. Minder pulveråtgång.
6. Mycket enkelt att göra ommålning eller flera skikt. Inga ”laddrosor” uppstår.
7. Mycket låg driftkostnad.
8. Mycket lägre investeringskostnad.
9. Enkla att snabbt rengöra och underhålla.
10. Drivs endast med tryckluft, ingen avancerad kostsam styrning krävs.

Vill ni veta mer så kontakta oss gärna. Vi har flertalet kunder ute i vårt avlånga land som använt ADAL friktion/Tribo under många år.

FAQ
Fråga: Det går väl inte måla med alla typ av pulver i friktion?

Svar: Sant men… Det är ytterst få pulver som inte fungerar i ADAL friktion, i regel är det effekt/metallic färger i matt nyans. Pulvret behöver inte vara ”friktions optimerat” för att fungera bra i ADAL friktion. Våra kunder använder pulver som endast har Corona märkning ”elstat” på lådan men det fungerar utmärkt att måla med ADAL friktionspistoler. Vid händelse av att ett pulver inte fungerar så finns det pulver som då är friktions anpassat att använda.